Инж. Добрев се срещна с призьорите на „Хемус таекуондо център” от Европейското в Родос

Спорт

19-05-2017, 08:00

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

За клуба това е второ участие на Европейско първенство по пумсе

Кметът на Общината инж. Добромир Добрев прие в Гербовата зала състезатели от „Хемус таекуондо център”, завоювали призови места на Европейското първенство по пумсе, което се проведе на о. Родос. Горнооряховчани бяха част от националния отбор, представил се на гръцкия остров. За „Хемус” това е второ участие на Европейско първенство по пумсе и пето участие на Европейски първенства за 14 години. Милица Петрова завоюва бронзов медал в тройка с две кадетки от София Ния Цанкова, Пресиана Сърбинова. Кадетите от „Хемус” Габриел Йорданов, Йордан Добрев заедно с Радостин Щилянов от Бургас се пребориха за 5-то място. Това е най-голямото постижение на състезатели от „Хемус” от голям форум. В дните преди ЕП, о. Родос бе домакин и на І Световно плажно първенство по таекуондо, където Румен Димитров зае седмо място в отборната дисциплина с двама други български треньори Бисер Христов и Симеон Попов. При мъжете до 30 г. Димитър Сейков зае седмо място в тройка с двама състезатели от Бургас. Седмо място записа и Соня Ненова също в тройка с две състезателки от София. В тройка с Бисер Христов и Симеон Попов седмо място завоюва и Румен Димитров.

Само седмица след отличното представяне на горнооряховчани, състезателят на „Хемус” Георги Дачев завоюва златен медал от Държавното първенство за деца и кадети, чийто домакин бе Ботевград. Той се състезава при деца 7-9 години при 27 кг.

В момента състезателите на „Хемус” се подготвят за „Херея Оупън”. Турнирът ще се проведе на 27 и 28 май в София. Това е много силен турнир, на който ще премерим сили със състезатели от цял свят, коментира помощник-треньорът Димитър Сейков. Пожелавам ви успех и да ни зарадвате с медали от състезанието, които ще бъдат като подарък за всички горнооряховчани в навечерието на празника на града-29 май, пожела на състезателите инж. Добрев.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов