Вкараха в ареста шофьор, убил трима на пътя в пияно състояние и нарушил забрана да напуска страната

Крими

19-05-2017, 08:45

Снимка:

Апелативна прокуратура

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

При катастрофата, станала миналата година, има и двама пострадали

По искане на Окръжна прокуратура – Велико Търново, съдът замени взетата мярка за неотклонение „гаранция“ със „задържане под стража” на шофьор, нарушил правилата за движение и причинил смърт на трима.

Прокуратурата е привлякла Бисер А. в качеството на обвиняем за това, че на 26.11.2016г., около 01.30 часа, на път гр. Лясковец – гр.Долна Оряховица, шофирайки лекия си автомобил „Форд Мондео”, не съобразил скоростта си  на движение със състоянието на пътя -  мокра и хлъзгава пътна настилка и с конкретните условия на видимост - нощно време, с намалена поради мъгла видимост, не спрял, при възникнала  опасност за движението и допуснал пътно транспортно произшествие със спрелия в неговата пътна лента  лек автомобил ВАЗ 2121, в резултат на което причинил по непредпазливост смъртта на намиращите на пътното платно зад автомобила  Марио Н., Николай П. и Тони  П.; средна телесна повреда на Данчо К. и средна телесна повреда на пътуващия в л.а. „Форд Мондео” Тодор К., като деянието е извършено в пияно състояние.

На обвиняемият е била взета мярка за неотклонение „гаранция“ в размер на 2 000 лева, внесена на 30.11.2016г., и наложена забрана да напуска пределите на Република  България с постановление на Великотърновската окръжна прокуратура от 28.11.2016г.  

На 29.03.2017г. полицейски служители  от Горна Оряховица при връчване на призовка на Бисер А. да се яви на 03.04.2017г. на разпит в качеството на обвиняем, установили, че същия не е на адреса и че е отпътувал за Кралство Нидерландия при роднините си. Тогава Бисер А. е обявен за общодържавно издирване. Същият е установен и задържан за 72 часа на 15.05.2017 г., с оглед осигуряването му пред съда за разглеждане на искането за замяна на взетата му мярка за неотклонение „гаранция“ със „Задържане под стража”.

Съдът прие за основателни доводите на прокуратурата, че обвиняемият е нарушил взетата мярка за неотклонение „гаранция“, като не е изпълнил задължението си да не променя местоживеенето си, без да уведоми писмено съответния орган за новия си адрес, поради което уважи искането на прокуратурата и замени взетата мярка за неотклонение с по-тежка– „Задържане под стража“.

Определението на Окръжен съд – В. Търново подлежи на обжалване пред Апелативен съд – В. Търново.

 

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)