„Вълкът и козлетата” на сцената на Театър ВЕСЕЛ днес

Велико Търново Лайф

20-05-2017, 05:45

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

В съботния афиш на Куклен театър ВЕСЕЛ, на 20 май от 11.00 часа в читалище „Искра” във Велико Търново, гостува спектакълът на Държавен куклен театър – Ямбол „Вълкът и козлетата“. Това е едно от редовите заглавия в на театъра, но е сред най-популярните и търсените от неговия репертоар. Драматизацията и постановката са дело на Любомир Ралчев, а режисурата – на Ангел Попов. Сценографията е на Александрина Игнатова, а куклите – на Ива Хаджиева. Оригиналната музика за спектакъла е композирана от Петър Гюлеметов. Ролите изпълняват Жулиета Николаева, Калина Баракова, Ангел Попов, Николай Бояджиев и Димитър Димитров.

           Братя Грим са известни с публикуваните от тях сбирки от немски „Детски и семейни приказки“ през 1812 г. и много последвали ги издания през годините. Преводите на приказките, разпространявани сега, са силно пречистени и сладникави версии за деца, въпреки, че немските народни приказки, събрани от Братя Грим, не са смятани за истории, подходящи за деца. Братя Грим са знаели и сръбски език, част от приказките взели от сръбския фолклор. Вещици, гоблини, тролове и вълци дебнат в тъмните гори край едновремешни села…

           Вечната приказка на Братя Грим ще срещне малките зрители с наивните козлета, с тяхната любяща майка и глупавия и много лаком вълк. Какво се случва в края на историята, разказана от ямболските кукленици, ще е изненада за всеки зрител. Спектакъл, на който няма да скучаят нито малките, нито вече порасналите деца.

            „Вълкът и козлетата“ е поредното представление, с което ДКТ  Ямбол се включва в сцената на Театър ВЕСЕЛ в старата столица.

           Проектът за съботните спектакли за семейна публика на Куклен театър ВЕСЕЛ се реализира с любезната подкрепа на Община Велико Търново.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)