Краси Балъков ще е голямата звезда в „Нощта на легендите”

Спорт

21-05-2017, 10:41

Снимка:

БНР

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Участие са потвърдили Адалберт Зафиров, Филип Филипов и Димчо Марков

Виртуозният полузащитник и капитан на националния отбор от близкото минало Красимир Балъков ще бъде голямата звезда в демонстративния мач „Нощта на легендите”, който организира Горна Оряховица за празника на града.
Футболният спектакъл ще се състои на 27 май (събота) от 20 часа на градския стадион и ще противопостави ветераните на „Локомотив” и „Етър”. Любопитна подробност е, че на терена ще си дадат среща трима футболисти, които са били съотборници в „Спортинг” (Лисабон), националния тим на България и непримирими съперници по терените във вътрешното ни първенство. Участие са потвърдили Ивайло Йорданов, Бончо Генчев и Красимир Балъков.
Председателят на ЗС на БФС Генчев лично е убедил Бала да обуе бутонките за футболното шоу в Горна Оряховица. Интересното е, че само две седмици по-късно Красимир Балъков ще бъде основна фигура в благотворителния мач между отборите на Бербатов и Луис Фиго, който ще се състои на националния стадион. Друг интересен факт е, че преди години Балъков пропусна бенефиса си с героите от САЩ-94 във Велико Търново и не е имал своя прощален мач пред публиката в региона.
В момента Краси Балъков е член на УС на „Етър” и консултант на „ЦСКА-София”.
Демонстративната среща в Горна Оряховица, която ще премине под слогана „Нощта на легендите”, ще събере в Горна Оряховица любимци на няколко поколения фенове от Велико Търново и Горна Оряховица. Мачове за двата отбора в професионалния футбол имат Яков Папарков, Димитър Балабанов, Назиф Кадир и Бончо Генчев. За последния е сигурно, че ще запише минути и за двата отбора.
Потвърдено е присъствието още на Адалберт Зафиров, Филип Филипов и Димчо Марков.
Сигурно е участието на Георги Тодоров, който е голмайстор на „Локо” от 90-те, а неотдавна бе и треньор във Велико Търново. В момента е наставник на юношите на „Левски”. На треньорската скамейка за ветераните на „Етър” ще седне най-успешният треньор на „виолетовите” за всички времена Георги Василев. Формацията на домакините от Горна Оряховица ще трябва да се съобразява с наставленията на Петър Кирилов. Пеци бе наставник в периода 1990/91, когато „Локо” стигна до 8-мото място, а на полусезона зимува на 2-ро място.
Организаторите ще почетат и други големи имена като Димитър Цеков, Йордан Ценов, Иван Върбанов, Димитър Аргиров, Георги Цингов. На полувремето ще бъдат наградени призьорите от фото конкурса "Любов в черно-бяло".
На полувремето ще бъдат наградени от призьорите от фотоконкурса „Любов в черно-бяло”.
Проектът „Нощта на легендите” има амбицията да припомни за вечните дербита между „Локо” и „Етър”, които дори на аматьорско равнище са събирали по 5000 и повече зрители по трибуните.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов