Кипърският поет Михалис Пиерис гостува във ВТУ

Животът

21-05-2017, 12:04

Снимка:

фейсбук

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Представят стихосбирката „Метаморфози на градове”

Стихосбирката „Метаморфози на градове” на Михалис Пиерис ще бъде представена утре, 22 май от 14:30ч., в зала 408 на Великотърновския университет. 
Михалис Пиерис е поет, есеист, литературен критик и преподавател в Кипърския университет. Автор е на редица студии, книги и есета в областта на кипърската средновековна литература и съвременната гръцка поезия и проза. “Метаморфози на градове”   е книга, в която подборът на стихотворенията следва една обща тема: преживяната в истинския живот и в литературата връзка с различни градове по света, където авторът е живял или просто посещавал . 
Доц. д-р Димитриос Румпос – ръководител на Библиотечно-информационен център „Гръцки език и култура” на ВТУ, ще представи поета пред аудиторията. За превода на български ще помага Здравка Михайлова – преводач на 35 книги от гръцки и кипърски автори и носител на Държавна награда на Гърция (2010) за най-добър превод за поетичната антология със стихове. 
Стихове на български и гръцки език ще рецитират студенти,  изучаващи новогръцки език от специалности: Приложна лингвистика, Български и източен и Балканистика. В рамките на проявата ще се проведе и дискусия между поета, преводача и присъстващите. 
Проявата се осъществява с любезното съдействие на Република Кипър и с участието на Негово превъзходителство г-н Ставрос Августидис – извънреден и пълномощен посланик   на Република    Кипър. 
  

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)