Зам-министър Деница Николова откри обновената по проект за 3 млн. лв. горнооряховска ДГ „Бодра смяна”

Мисия

22-05-2017, 13:48

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Реализирането на проекта продължава с ремонт на ДГ „Елена Грънчарова” и ОУ „Св. св. Кирил и Методий”

Първият завършен обект от Инвестиционната програма на Община Горна Оряховица, който е и първи в областта по обновената ОП „Региони в растеж” 2014-2020, беше открит днес от заместник министъра на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова.
Изключително съм щастлива, че първият ни готов обект е детска градина и го откриваме в навечерието на празника на Горна Оряховица и в месеца на българската култура и образование, каза преди да пререже лентата на обновената детска градина „Бодра смяна” Деница Николова.
Община Горна Оряховица започна по-късно подготовката на своята инвестиционна програма, но успя да навакса и до края на годината ще имаме възможност да открием още няколко обекта във вашия град. Тази инвестиция е за вас, деца. Създаваме ви по-добри условия и се надявам, че вие ще бъдете по-усмихнати, по-любознателни и ще се учите по-добре, обърна се зам. министърът към малките домакините на церемонията. Община Горна Оряховица беше сред последните, които получиха възможност да разработят своя инвестиционна програма и я защитихме заедно с екипа на Деница Николова, така че съм щастлив, че точно тя може да открие първия готов обект от нашата програма. Последните ще станат първи – това се случи при нас. Започнахме по-късно, но първи откриваме готов обект. Благодаря на всички, които работиха по този проект и продължават с останалите му части – ремонта на ДГ „Елена Грънчарова” и ОУ „Св. св. Кирил и Методий”, каза кметът инж. Добромир Добрев, който навремето е направил първите си стъпки в образованието именно в Детска градина „Бодра смяна”.
Благодарности към всички, които са работили за осъществяване на идеята за обновяването на детската градина изказа и директорката Жанета Иванова. Тя показа на гостите най-новите придобивки – логопедичен кабинет, сензорна стая, реконструиран физкултурен салон, модернизирана база на градината. Лентата на обновената детска градина прерязаха зам. министър Деница Николова, народният представител инж. Клавдия Ганчева, областният управител проф. Любомира Попова, кметът инж. Добромир Добрев и управителят на фирмата изпълнител „Енел строй” Емил Кълчищков.
Ремонтът на ДГ „Бодра смяна” е част от проект „Подобряване на образователната среда в град Горна Оряховица”, който се финасира по Оперативна програма „Региони в растеж”, а общата му стойност е 2 925 837 лева. Реализирането на проекта продължава с ремонт на ДГ „Елена Грънчарова” и ОУ „Св. св. Кирил и Методий”. Детска градина „Бодра смяна” е първият завършен обект от Инвестиционната програма на Общината, за която има осигурен финансов ресурс от 20 милиона лева. Освен двете детски градини и училището, програмата включва реконструкция на площад „Георги Измирлиев”, парк Детски кът, изграждане на социални жилища, на приют за бездомни, реконструкция на улица в Източна промишлена зона.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов