По червен килим ще дефилират абитуриентите от Горна Оряховица

Мисия

23-05-2017, 08:29

Снимка:

дарик, архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Церемонията по тържественото изпращане на 24 и 25 май е насрочена за 18.00 ч.

Абитуриенти от Горна Оряховица ще дефилират по червен килим на 24 и 25 май. Жестът към младите хора да се почувстват истински звезди е от страна на Община Горна Оряховица, която за поредна година организира специалното изпращане. Преживяването в стила на Холивуд ще могат да изпитат момчетата и момичетата, които през 2017 г. завършват средното си образование в горнооряховските училища. 
Церемонията по тържественото изпращане и в двата дни е насрочена за 18.00 ч.

Дванадесетокласниците ще дефилират в пространството между читалище „Напредък - 1869” и сградата на Общината. Всеки от абитуриентите ще получи специално послание-поздрав от кмета на Общината инж. Добромир Добрев.

Заради празничното дефиле на 24 и 25 май се налага временна организация на движението в централната градска част. Движението на моторни превозни средства ще бъде спряно от 16.30 ч. по ул. „Цар Освободител” от кръговото движение пред ПГЕЕ „М. В. Ломоносов” до кръстовището с ул. „Янко Боянов”; по ул. „Св. Княз Борис І” от кръстовището на улиците ул. „Елена Грънчарова” и „Янко Боянов” до площад „Георги Измирлиев” и по ул. „Георги Измирлиев” от кръстовището на улиците „Хан Крум” и „Ангел Кънчев” до ул. „Цар „Освободител”.

Движението ще бъде възстановено след приключване на празничното дефиле на абитуриентите.

Във връзка с провеждане на празничното шествие на 24 май (сряда) от 09.40 ч. до приключването му ще бъде спряно движението на автомобили по ул. „Цар Освободител” в участъка й от ул. „19 февруари” до кръстовището с ул. „Св. Княз Борис І” /пощата/. Движението ще бъде ограничено и по следните маршрути: ул. „Георги Измирлиев” от кръстовището й с ул. „Ангел Кънчев” до кръстовището с ул. „Цар Освободител” (НЧ „Напредък 1869”), по ул. „Иван Вазов” от кръстовището й с ул. „Янко Боянов” до пл. „Георги Измирлиев”.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов