Петима възпитаници на ВТУ с награди от Националния литературен конкурс в Шумен

Животът

23-05-2017, 08:51

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Публиката определи за свой фаворит Емине Садкъ

Петима възпитаници на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий” се върнаха с награди от четиридесетото издание на Националния студентски литературен конкурс „Боян Пенев”, провел се в Шумен. 
Публиката определи за свой фаворит Емине Садкъ – второкурсничка в специалност „Връзки с обществеността”. 
Журито в състав: Захари Карабашлиев, Пламен Дойнов и Петър Чухов, даде втора награда в раздел „Поезия” на Александър Николов – второкурсник в специалност „Българска филология”, а Денис Нуф взе поощрителна награда в същия раздел. 
Журито не присъди първа награда в раздел „Критика”, но второто място си поделят Александър Христов – магистър в специалност „Литература и култура” и Нели Кирилова – докторант по Българска литература след Освобождението. 
Тази година участие в Националния литературен конкурс „Боян Пенев” заявиха 65 автори от 15 университета в страната. 
Голямата награда на Конкурса – издаване на книга от Университетското издателство, спечели Елена Ташева – магистър в специалност „Литература, кино и визуална култура” в СУ „Св. Климент Охридски”. 
В исторически план това е първият студентски литературен конкурс в България. Той се провежда през месец май – по време на Епископ-Константиновите дни в Шуменския университет и в навечерието на неговия патронен празник – 21 май. Организатори на проявата са Шуменски университет „Епископ Константин Преславски” и Община Шумен. 

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)