С подкрепата на Цветан Цветанов за трети път великотърновски ученици тръгват по стъпките на Ботев

Младите хора удостоиха председателя на най-голямата парламентарна група с приз "Родолюбец"

За трета поредна година великотърновски младежи ще имат възможността да се включат в Националния поход „По стъпките на Ботевата чета“, благодарение финансовата подкрепа на председателя на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов. По време на приемната за граждани, организирана във В. Търново от Цветанов, той се срещна с част от учениците и техните ръководители.

Приз „Родолюбец“ заради неизменното съдействие, са присъдили на Цветанов от ръководството на Туристически клуб „Незабравка“ към ПГЕ „А. С. Попов“ - основен организатор на търновското участие в похода. Благодарствено писмо пък връчиха младежите, които се срещнаха с председателя на ПГ на ГЕРБ.

„Благодарим Ви за показаните на дело, за пореден път родолюбие, патриотизъм и щедрост спрямо младите хора от Велико Търново. Пожелаваме Ви много здраве, мъдрост и успехи в благородните Ви начинания. Уверяваме Ви, че помним добрите Ви дела. Ще се стремим да заслужим и оправдаем оказаната чест и доверие.“ Това се казва в официалното писмо, което родолюбивите младежи връчиха на Цветан Цветанов.

Основна група от общо 48 възпитаници на осем великотърновски и едно дряновско училище ще извървят тази година алеята на безсмъртието от Козлодуйския бряг до връх Околчица. За четвърти път част от групата  ще бъде и Божидар Русев, който вече е студент в Англия, но се е върнал специално заради похода, провеждащ се ежегодно от 27 май до 2 юни. По стъпките на Ботевата чета ще се отправи и друг великотърновски лъч, стана ясно по време на приемната на зам.-председателя на ГЕРБ. Той пое ангажимент да подкрепи и втората група, съставена от 28 младежи.

Този поход има изключително важно значение за патриотичното възпитание на младите хора, а у нас няма друго подобно събитие, категоричен е Цветан Цветанов, който  заяви, че и занапред ще подкрепя родолюбиви начинания. И тази година на 2 юни Цветанов ще се срещне с великотърновските младежи и другите участници в похода на връх Околчица, където по традиция отбелязва паметната дата.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)