От сряда "Велико Търново мези"

Животът

23-05-2017, 13:56

Снимка:

архив

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Хитови балкански изпълнители идват в старата столица за уникалния фестивал

Популярни изпълнители от Балканите ще участват в петдневния фестивал на балканската скара "Велико Търново мези", съобщиха организаторите в пресклуба на БТА в областния град. 
Фестивалът ще бъде открит на 24 май от 20.00 часа на цирковата площадка във Велико Търново с концерт на Веселин Маринов. 
В следващите дни във фестивалните вечери ще участват Весна Змиянац, Борис Солтарийски, групата "Пиротски трубачи", гръцките изпълнители Ная и Йорданис Агапитос. Фестивалът ще завърши в неделя - 28 май, с група "Сигнал" и Дичо, посочи Георги Енчев от организационния екип. 
През петте дни - от 14.00 до 15.00 часа - ще бъдат организирани безплатни уроци по фолклорни танци, като в събота към инициативата ще се включи певицата Славка Калчева, чиято амбиция е да поведе дълго болярско хоро.
В следобедните часове на петте фестивални дни сцената ще бъде място за изява на деца от музикални и театрални школи, посочи Нелина Църова, директор на дирекция "Култура" към община Велико Търново. 
Шест кулинарни щанда ще бъдат състезателна арена на майстори на скарата от България, Сърбия и Румъния. Гигантско барбекю - с размер от 15 квадратни метра - ще е една от атракциите на фестивала, както и павилион за бонбони, дълъг около 13 метра. 
Над 2000 награди и изненади са предвидени за посетителите на фестивала, отбеляза Габриела Попова, управител на една от най-проспериращите пивоварни в България, която тази година отбелязва пет години от създаването си.
Организирани са спортни игри и турнири по табла, белот, футболен билярд, надяждане и танци.
Професионални аниматори ще се грижат за най-малките в детската спортно-музикална академия.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов