Алея на познанието правят в математическата гимназия

Мисия

24-05-2017, 14:00

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Великотърновското учебно заведение е кандидат за иновативно училище

„Алея на познанието” ще правят в ПМГ „Васил Друмев”.   Мястото ще се обособи в югоизточната част до новата спортна площадка, вблизост до естествения природен парк в двора, обясни пред общинското радио във В. Търново директорът на училището Ангел Гушев. Ще се оформят кътове за отдих с възможност за провеждане на часове по изобразително изкуство, музика, биология и химия на открито.

„Идеята е да се създадат по-привлекателна среда за учениците   и условия за наблюдаване на спортни мероприятия”, каза Гушев. 5000 лева струва изпълнението на проекта. Финансирането се осигурява от бюджета на Националната кампания „За   чиста околна среда”. 
Природо-математическата гимназия е сред четирите учебни заведения в област Велико Търново, които кандидатстват за иновативно училище. Педагозите предлагат въвеждане на нови учебни предмети за надграждане на профилираната подготовка. „Примерно за профил Математически сме заложили компютърна математика, а в часовете по информатика, софтуерни и хардуерни науки – предмети, свързани с изучаване език за програмиране в класовете от VIII до  X  клас”, поясни директорът. 
Прием в шест паралелки е планиран за учебната 2017/18 година. В профил Природоматематически – 1 паралелка математика с английски език и 1 математика с немски език. В профил Софтуерни и хардуерни науки – 1 паралелка информатика и 1 информационни технологии. В профил Природни науки – 1 паралелка биология и здравно образование и 1 икономическо развитие, каза Ангел Гушев. 
  



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов