Велико Търново даде още един кадър на държавното управление

Проф. Проданов от ВТУ стана зам.-министър на правосъдието

След зам.-министъра на труда и социалната политика Росица Димитрова, Велико Търново има още един свой представител в изпълнителната власт. Премиерът Бойко Борисов назначи проф. Николай Проданов от Великотърновския университет за заместник-министър на правосъдието. Предложението е на министъра Цецка Цачева.

Проф. д-р Николай Проданов има над 30 години преподавателска и научно-изследователска работа. Той е преподавател към катедра «Публично-правни науки» в Юридическия факултет на ВТУ «Св. Св. Кирил и Методий».

Научните му интереси са в областите Историография, История на българския конституционализъм, Формиране на българска държавност в "новите земи" 1885 - 1944, Малцинствени проблеми в българската държава, Западнопокраинския проблем, История на системата за национална сигурност на България, Правни основи на националната сигурност.

Другият заместник-министър от старата столица е Росица Димитрова, която пое тежки ресори в Министерство на труда и социалната политика.  Димитрова бе дългогодишен ръководител на Дирекция „Социални дейности и здравеопазване“ в Община В. Търново и председател на Постоянната комисия по труд и социална политика към НСОРБ. Медицински фелдшер, Магистър по специалностите „Социални дейности“ „Здравно осигурителни системи“, „Управление на европейски проекти“, „Мениджър“ и „Стопанско управление“. Завършила е и Българското училище за политика "Димитър Паница".  



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов