Родители се жалват от строеж на блок до детска градина

Мисия

25-05-2017, 12:34

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Инвеститорът оттегли искането си за по-висока етажност

Родители са събрали подписка и днес устно се жалваха по време на заседанието на Великотърновския общински съвет от строеж в близост до детска градина „Ивайло”. Блокът, който ще израсне в кв. „Картала”, ще е осем етажен, каза днес в обръщението си към местните парламентаристи един от жалбоподателите – Дилян Симов. По думите му, голямата заплашеност от строителните дейности и шума пречат на здравето на децата, които не могат да спят. Отделно стаите ще бъдат засенчени от високия блок, а тежките машини създават предпоставки на пътно-транспортни произшествия. Родители и живущи в близост предложиха днес на съветниците блокът да бъде с по-ниска етажност, а детското заведение да бъде оградено, за да се спре запрашеността и шумът.

„След като блокът бъде построен, тук ще се заселят млади семейства с деца. И към момента детската градина е пренаселена, затова би трябвало да се помисли за нейното разширение. Отделно ще се появи остра необходимост от създаването на допълнителни паркоместа.” – каза Симов.

„При одобрен ПУП за строителството на блока, инвеститор иска да увеличи етажността с 9 метра. Дали това ще стане, го решавате вие, общинските съветници. Вие давате или не такова разрешение, не аз или администрацията. Право на инвеститора е да оттегли искането си, както го е сторил. Към настоящия момент планът е одобрен за 15 метра височина на блока.” – каза в отговор кметът на община Велико Търново инж. Даниел Панов.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов