Кметът инж. Добромир Добрев връчи първите награди "Млада Горна Оряховица"

Мисия

25-05-2017, 13:15

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Александра Тодорова и отборът по хандбал на ПГЛПИ „Атанас Буров” са първите носители

Александра Тодорова и отборът по хандбал на ПГЛПИ „Атанас Буров” са първите носители на наградата „Млада Горна Оряховица”. Отличието се присъжда на учащи за изключителни постижения и извоювани награди от международни и национални състезания, олимпиади и конкурси. Наградите бяха връчени по време на традиционната празнична среща на кмета инж. Добромир Добрев с културни и просветни дейци, която се провежда на 24 май.

В сферата на образованието с наградата „Млада Горна Оряховица” бе удостоена Александра Тодорова – единствената българка, приета в университета в Харвард през учебната 2016/ 2017.

Александра Тодорова завърши средното си образование в СУ „Вичо Грънчаров”. В Харвард младата дама учи „История” и „Социална антропология”. Тя се включва в дебат в прочутия клуб в Оксфорд и изнася реч пред близо 200 души. През 2016 г. Александра пише есе на тема „Устойчиво образование” и се класира сред финалистите. Член е на борда на Европейското общество и председател на Академичния съвет в Харвард. Александра Тодорова е част от комитета „Връзки с обществеността” към Международното общество и вицепрезидент на Българския клуб към университета. През 2017 г. Александра ще участва в археологически разкопки в Сардис, Турция – проект, започнат през 1958 г. от изследователи от Харвард и Корнел.

Награда „Млада Горна Оряховица” в сферата на спорта бе присъдена на хандбалисти от ПГЛПИ „Атанас Буров”. Отборът в състав Любослав Димитров – капитан, Радослав Йорданов, Ивелин Дачев, Николай Братованов, Петър Парашкевов, Николай Ахмедов, Марин Алеков, Кристиан Стефанов, Томислав Попов, Ангел Христов, Стефан Величков и Галин Георгиев зае I място на Държавните ученически игри в Добрич във възрастова група VIII – X клас. 

Носителите получиха наградите си от кмета инж. Добромир Добрев, който поздрави събралите се в Художествената галерия „Недялко Каранешев” дейци на просветата и културата. Празничен поздрав към всички присъстващи на срещата отправи и малката Ан-Реджина Кушева със стихотворение посветено на буквите.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов