18 кубика незаконно отсечена дървесина установиха горски стражари

Непрестанни проверки текат в горите

49 проверки са извършили горските стражари на ДГС „Болярка“ и ДГС – Г. Оряховица през двуседмичния период от 8-ми до 21 май. Това личи от информация, публикувана в сайта на Северноцентралното държавно предприятие - Габрово, чиито териториални поделения са двете горски стопанства. Служителите са проверявали както горски територии и обекти за добив на дървесина, така също превозни средства и физически лица.

От ТП ДГС „Болярка“ са осъществили 32 проверки, в следствие на които са съставени три констативни протокола срещу неизвестен извършител, като количеството незаконно отсечената дървесина е 18,26 пл.куб.м.

От ТП ДГС - Горна Оряховица са извършени 17 инспекции в обекти за добив на дървесина, при които няма констатирани нарушения;

Повече от 160 проверки са извършили служители на Северноцентралното държавно предприятие и териториалните му поделения през същия двуседмичен период. Установени са общо 19.26 пл. куб.м. незаконно добита дървесина, задържани са лек автомобил и бензиномонорен трион. Съставени са пет констативни протокола срещу неизвестен извършител, както и 10 акта по Закона за горите, които са предадени по компетентност за издаване на наказателни постановления на нарушителите.

Северноцентралното държавно предприятие стопанисва държавните горски територии в областите Габрово, В. Търново, Русе, Разград и Силистра, като в електронната страница на ведомството регулярно се публикува информация за извършените проверки и резултатите от тях. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов