Връчиха Годишните награди за образование и култура на Община Свищов

Мисия

25-05-2017, 15:11

Снимка:

Община Свищов

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

На церемонията кметът Генчев връчи юбилейни значки „140 години свободен Свищов“ на представителите на всички образователни и културни институции в общината

В навечерието на 24 май, в салона на ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови” се проведе церемонията по връчване на Годишните награди за образование и култура на Община Свищов. Програмата бе открита с музикално изпълнение на детски хор „Дъга“ с диригент Олимпия Ангелова и приветствие от кмета на община Свищов Генчо Генчев. Директорът на дирекция „Култура и културно наследство” Росен Маринов бе основният организатор и водещ на събитието, което силно развълнува присъстващите. В кратки филмчета, излъчени на мултимедия, носителите на тазгодишните награди бяха представени по най-добрия начин от свои приятели, колеги, ученици и съграждани.

Община Свищов отличи едни от най-изявените и заслужили деятели в областта на културата и образованието за 2016/2017 година, като раздаде следните награди:

 АКТИВНА ЧИТАЛИЩНА ДЕЙНОСТ:

(получават грамота и книга)

1.         Павел Павлов

2.         Калушко Атанасов

3.         Йорданка Вълнарова

4.         Тодорка Илиева

5.         Даниела Митанова

6.         Мария Паришева

7.         Детелина Вачкова

 

Категорията „Учител на годината” беше разделена на 4 подгрупи, а наградените учители бяха както следва:

 УЧИТЕЛ НА ГОДИНАТА – ПРЕДУЧИЛИЩНО ОБРАЗОВАНИЕ

(получава плакет, грамота и книга)

 Ивелина Ангелова – ДГ „Васил Левски“

 УЧИТЕЛ НА ГОДИНАТА – НАЧАЛЕН ЕТАП

(получава плакет, грамота и книга)

 Росица Караманлиева – СУ „Цветан Радославов“

 УЧИТЕЛ НА ГОДИНАТА – ПРОГИМНАЗИАЛЕН ЕТАП

(получава плакет, грамота и книга)

 Радослав Радков – СУ „Цветан Радославов“

 УЧИТЕЛ НА ГОДИНАТА – ГИМНАЗИАЛЕН ЕТАП

(получава плакет, грамота и книга)

 инж. Зорница Минчева – ПГЛПС - Свищов

 

 ВИСОКИ ПОСТИЖЕНИЯ В ОБРАЗОВАНИЕТО:

(получават грамота и книга) 

1.         Татяна Сийкова

2.         Бистра Тодорова

3.         Христина Малева

4.         Лиляна Цалова

5.         Таня Драгиевa

6.         Надя Тодорова

7.         Йорданка Илиева

8.         Даниел Борисов

9.         Тинка Ирманова

10.       Румяна Борисова

 Едно от най-високите отличия, които общината присъди в областта на културата и образованието, и популяризирането на родния град е наградата „Достоен за Свищов“. Тя бе връчена на Людмил Симеонов от кмета на Свищов за това, че посвещава по-голямата част от живота си на просветителска дейност и работа за Свищов, в областта на образованието и литературата.

За втора поредна година беше връчена и награда „За цялостен принос“, която получиха Анатолий Томев и Поликсения Саркисян, за дългогодишния им труд в областта на културата и образованието.

    В категорията „Деятел на културата” бяха връчени награди на Иван Стефанов – номиниран от ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови - 1856“ гр. Свищов и на номинирания посмъртно от НЧ „Възраждане – 1908“ с. Българско Сливово Петър Петров.

   Церемонията по награждаване премина в приятната атмосфера, допринесена от изпълненията на младите таланти от клуб „Естрада“, с ръководител Антоанета Георгиева.

   След като бяха раздадени наградите, кметът на Свищов връчи юбилейни значки „140 години свободен Свищов“ на представителите на всички образователни и културни институции в общината. Символичният жест беше радушно приет от присъстващите в залата, след което тържеството продължи със спектакъл на театралния състав към ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови - 1856“.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов