19 центъра за работа с деца от областта участват в конкурса „С очите си видях бедата”

Велико Търново Лайф

26-05-2017, 10:47

Снимка:

областна дирекция на МВР, архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Награждават победителите на Деня на детето

Международният конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата”, който се организира от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” тази година за 14 път, е включен в Националния календар за изяви по интереси на децата и учениците за учебната 2016/2017 год.  Конкурсът се провежда в партньорство с областния управител на Велико Търново Любомира Попова и Дарителско сдружение „Свети Иван Рилски“. В конкурса се включиха децата от 19-те центъра за работа с деца и младежи на територията на община Велико Търново, които освен участие в областният конкурс, ще излъчат и вътрешен победител.
Целите на конкурса са заедно с проявата на творческите заложби на децата и учениците да се пресъздадат със средствата на изобразителното изкуство познанията им за бедствията, начина на поведение и действия в критични ситуации и дейностите на екипите от Единната спасителна система, както и да се създаде интерес към професията на пожарникаря и спасителя.
Оценяването на участниците в областния етап ще се извърши от тричленно жури с представители от РДПБЗН В.Търново и представители от РУО на МОН - В.Търново. На областния етап се излъчват първа, втора и трета награда във всяка възрастова група от трите категории. Наградените творби се изпращат за участие в Националния етап на конкурса.
Награждаването на победителите ще се извърши на празника на детето 1 юни 2017г. от 10,30 ч. в гербовата зала на Областната администрация.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов