Осъдиха трима търновци хванати с канабис

Крими

26-05-2017, 15:14

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

И тримата са постигнали споразумения с прокуратурата

Районният съд постанови наказания на трима мъже за отглеждане и държане на канабис.

Магистратите одобриха постигнато с прокуратурата споразумение, с което Лозан К. се призна за виновен за това, че в периода от 1 май до 5 октомври 2016 г. в землището на великотърновското село Дичин засял и отглеждал 30 броя растения канабис с общо тегло на конопа в сухо състояние 3943 грама, на стойност при пласиране на улицата 23 658 лева. Наложено му е наказание една година и шест месеца условно с 3-годишен изпитателен срок.Определена му е и пробационна мярка – задължителни периодични срещи с пробационен служител.

След внесен обвинителен акт и постигнато в съдебната фаза споразумение Чавдар С. се призна за виновен за това, че на 5 юни миналата година във Велико Търново в жилище на ул. „Александър Бурмов“ е държал 164,887 гр. марихуана на обща стойност 989, 32 лв. Осъден е на 3 месеца условно с три години изпитателен срок. Присъда от 4 месеца условно с 3-годишен изпитателен срок е постановено за 32-годишен мъж също за държане на наркотици.

С внесен в съда обвинителен акт и постигнато в съдебната фаза споразумение с Мартин П. Той се е признал за виновен и е осъден за това, че на 5 февруари тази година е хванат с общо 5,33 грама марихуана на стойност 31,99 лв. Споразуменията имат последици на влезли в сила присъди.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)