9-годишен малчуган показва 80 рисунки в самостоятелна изложба

Велико Търново Лайф

27-05-2017, 09:00

Снимка:

в. Борба

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Кристо Ковачев показва 80 рисунки, подредени в Регионалното управление по образованието

9-годишният Кристо Ковачев, ученик в ОУ „Св. Патриарх Евтимий“ във Велико Търново, подреди втората си самостоятелна изложба. Малчуганът показва 80 рисунки, подредени в Регионалното управление по образованието. Експозицията е посветена на Международната година на образованието чрез изкуства. Кристо и неговите рисунки бяха представени от доц. Марина Теофилова.

21 от рисунките са с птици, които са и новата страст на малкия художник. Рисувал ги е с различни материали – акварелни моливи, бои, туш, темпера. В експозицията могат да се видят кълвач, червенушка, земеродно рибарче, папагал, сойка, сова, чапла и др. Освен птици Кристо се представя и с рисунки на коли, влакове и самолети.

Това е втората самостоятелна изложба на деветгодишния малчуган. Миналата година, отново в Регионалното управление на образованието, той показа 230 рисунки на всевъзможни превозни средства, разгърнати в различни ракурси, цвят, форма и големина. Те бяха провокирани от любопитството му да изследва устройството на машината и автомобила, за да проучи и разбере движението в неговата същност.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)