В павликенска гимназия стартира проект за 1 300 000 лв.

Животът

27-05-2017, 12:00

Снимка:

община Павликени

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Повишават квалификацията на учащите и понижават разходите за издръжка в школото

На 30.05.2017 г. от 15:00 часа, в заседателната зала на Общински съвет Павликени ще се проведе Начална конференция, свързана със стартирането на  Проект „Създаване на условия за модерни образователни услуги и осъществяване на качествено професионално образование в ПГАТ „Цанко Церковски“ гр. Павликени чрез подобряване на образователната инфраструктура“, който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. Стойността на проекта е 1 300 000 лева, от които

1 105 000 лева европейско и 195 000 лева национално съфинансиране.

Продължителност на проекта е 26 месеца, а бенефициент: Община Павликени. Със средствата ще се подобри образователната инфраструктура от регионално значение, предоставяща квалификация и умения на учащите, свързани с нуждите на пазара на труда. Друга цел е повишаване привлекателността и понижаване разходите за издръжка в ПГАТ "Ц. Церковски".

С обновяването на учебното заведение ще се повиши неговата конкурентноспособност, ще се предотврати тенденцията към намаляване на учащите, ще се намали процентът на преждевременно напусналите сферата на образованието и ще се подобри професионалната реализация на завършилите.

Качественото изпълнение на проекта ще допринесе съществено за подобряване на условията за обучение в ПГАТ “Цанко Церковски” и увеличаване броя на учащите се.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов