Празникът на горнооряховския суджук започна с много музика и димящи скари

Мисия

27-05-2017, 10:31

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Веселието днес ще продължи с изпълнения на самодейни състави от общината и гости

Празникът на горнооряховския суджук започна с много музика, настроение и разбира се димящи скари. Началото бе поставено с Регионалния преглед на старата градска песен „Божури”, в който взеха участие 16 певчески състава. Гостите бяха приветствани от кмета на Общината инж. Добромир Добрев. На откриването на прегледа присъстваха и заместник-кметът Йорданка Кушева и директорът на дирекция „Образование, култура, младежки дейности и спорт, социални дейности и здравеопазване, международни връзки” Милена Николова. След изпълненията на дамите и господата от третата възраст, започна танцовият спектакъл на Dance Centre Galaxico - Димитровград и Балетна школа "Грация" - Горна Оряховица. На сцената се редуваха танцьори от двете танцови школи, които не за първи път показаха своето майсторство пред горнооряховчани. След почти двучасовия спектакъл, публиката бурно аплодира децата на Galaxico и „Грация”.

След тях ритъмът се смени и на сцената излязоха музикантите от оркестър „Елит фолк”. Изпълненията им бързо провокираха публиката и пред сцената бързо се изви хоро, начело на което се развяваше българският трибагреник. Оркестър „Елит фолк” предадоха щафетата на двете чаровни сестри Мария и Магдалена Филатови, които продължиха в ритъма на българския фолклор. Продължиха и хората пред сцената.

Празничната програма днес ще започне от 11.00 ч., за когато е насрочено и официалното отриване. Веселието ще продължи с изпълнения на самодейни състави от общината и гости. През целия ден ще има много кулинарни игри, викторини и разбира се много награди. В 19.00 ч. започва концертът на оркестър „Пловдив”. След музикантите на сцената от 21.00 ч. ще излязат певиците от Квартет „Славей”. Празникът ще завърши с атрактивните изпълнения на група „Вакали”, които ще започнат в 22.00 ч.

Заради Празника на горнооряховския суджук и празника на Горна Оряховица ще бъде направена временна организация на движението в района на парк „Градска градина”. До 29 май (понеделник) от 05.00 ч. до приключване на мероприятието (около 23.00 -24.00 ч.) ще бъде спряно движението на автомобили по следния маршрут: ул. „Александър Стамболийски” от пресечката с ул. „Янко Боянов” до парк „Градска градина” и ул. „Пирот”, от пресечката с ул. „Македония” до пресечката с ул. „Хан Аспарух”.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов