Съдят рецидивист наркоман, обрал ученик

Крими

27-05-2017, 14:00

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Даниел В. бил скитник и от 2 г. е на метадонова програма

Районна прокуратура – Ловеч внесе в съда обвинителен акт срещу 32-годишен мъж, принудил ученик да му даде всичките си пари.

Обвинението срещу Даниел В. е за това, че на 21.11.2016 г. около 20.00 часа в гр. Ловеч, на ул. “Ангел Кънчев“, принудил непълнолетно момче /на 16 години/, да претърпи нещо, противно на волята му – да предостави парична сума в размер на 9 лева – като употребил за това заплашване, чрез агресивното си и застрашаващо поведение, като приближавайки до младежа “на разстояние няколко сантиметра“, с което предизвикал неговата уплаха и смущение, заповеднически му казал „да затваря телефона“, след което настоял „да дава парите“, повторил го, като поискал и другите пари, докато не взел и последните два лева от пострадалия - престъпление по чл. 143 ал.1 от НК.

Обвиняемият е осъждан многократно, като голяма част от деянията са в резултат на злоупотребата му с упойващи вещества. Обвиняемият страда от психични и поведенчески разстройства, дължащи се на употреба на опиоиди. От две години е на метадонова програма и води скитнически, неуседнал начин на живот.

На 21.11.2016 г. около 19.30 часа пострадалият ученик се прибирал от училище към дома си, говорейки по мобилния телефон. Усетил от дясната си страна присъствие на мъж, по възрастен от него, със слабо телосложение, облечен в черни дрехи. Непознатият се приближил до момчето и със заповеднически тон му казал да затвори телефона. След което казал, че е от Плевен и му трябва 5 лева, за да се прибере. Непълнолетният му отговорил, че няма пари, но обвиняемият се приближил още по-близо и настоял да му даде пари. Момчето се смутило още повече и решило, че ако даде на непознатия 2 лева, „ще го остави на мира“, извадил портмонето си, за да даде на обвиняемия два лева, но последният като видял, че има още две банкноти му заповядал да дава и другите пари. В уплахата си пострадалият, без да се съпротивлява му дал 5 лева, след което обвиняемият бръкнал в портмонето и взел последните два лева на ученика. Останал без пари и силно уплашен ученикът се прибрал в къщи и казал на близките си за случая.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов