Започна Празникът на горнооряховския суджук

Животът

27-05-2017, 13:15

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Официалният старт бе даден от кмета на Общината инж. Добромир Добрев

Въпреки майския дъжд, Празникът на горнооряховския суджук в парк "Градска градина" започна. Официалният старт бе даден от кмета на Общината инж. Добромир Добрев. "Само за няколко години Празникът на горнооряховския суджук доби национално значение и широка разпознаваемост. Това ни дава повод за гордост и удовлетворение от осъществяването на нашата първоначална идея - да съхраним и продължим традицията, завещана ни от горнооряховските суджукари и да я предадем на бъдещите поколения", каза в словото си инж. Добромир Добрев. На откриването на празника присъства цялото ръководство на Община Горна Оряховица. Сред официалните гости са народният представител инж. Клавдия Григорова - Ганчева, зам. министърът на труда и социалната полиитка Росица Димитрова, председателят на НСОРБ и кмет на Велико Търново Даниел Панов, председателят на Общинския съвет на старата столица Венцислав Спирдонов, кметове и председатели на общински съвети от областта.
След пожеланията за по-добро време в следобедните часове, празникът започна с изпълнения на ФА „Сидер войвода” и ФК „Балканика” при НЧ „Напредък - 1869”. 
В програмата са предвидени изпълнения на самодейни състави от общината и гости, както и кулинарни игри, викторини и разбира се много награди. В 19.00 ч. на сцената в парк "Градска градина" започва концертът на оркестър „Пловдив”. След музикантите на сцената от 21.00 ч. ще излязат певиците от Квартет „Славей”. Празникът ще завърши с атрактивните изпълнения на група „Вакали”, които ще започнат в 22.00 ч.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)