Работник пострадал от волтова дъга, трудови инспектори влизат в предприятието

Животът

28-05-2017, 13:46

Снимка:

архив, Velikotarnovoutre

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Спасиха електротехник, който е бил ударен от волтова дъга при трудова злополука в новостроящия се завод на „Кроношпан“ във Велико Търново. Състоянието на работника се подобрява. Това съобщи управителят на предприятието Асен Ников. Ръководството на завода е в постоянна връзка с клиниката по изгаряния в „Пирогов“, където е настанен за лечение пострадалият.

Служителят от поддръжката бил поразен от късо съединение в петък в подстанцията на предприятието. Той и негов колега се заели да изключат кабел. Внезапно обаче мъжът получил 30% изгаряния в следствие на токов удар. Той е бил спешно откаран в специализираната клиника на болница „Пирогов“.

„Транспортирахме го от великотърновската болница до София за повече сигурност, коментира Асен Ников. За щастие няма опасност за живота му. Не е получил тежки изгаряния, не е засегнато зрението му, лицето му също, затова прогнозата на лекарите е, че ще се възстанови на 100%“, коментирал е пред "Труд" Ников.

Според медиците работникът ще запази напълно своята работоспособност и ще се върне на работа в завода.

В петък вечерта при изкопи на строежа на новия завод на „Кроношпан“ във Велико Търново багер е скъсал силов кабел, станала е волтова дъга, която е поразила младия електротехник. Причините за инцидента все още се изясняват.
Експерти на дирекция „Инспекцията по труда“ в понеделник ще влязат на проверка в завода, който дава хляб на над 120 души. За инцидента е образувано досъдебно производство.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)