Юсниел Брюнет от Куба беше специален гост на салса фестивала „Barrio Cubano” във Велико Търново

Животът

29-05-2017, 15:20

Снимка:

ПР агенция Властелини

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Пет урока с професионални инструктори и парти до малките часове в неделя предложиха организаторите

Известният инструктор по салса Юсниел Брюнет от Куба беше специален гости на салса-фестивала „Barrio Cubano“ („Кубинският квартал“), който се проведе за първи път във Велико Търново.

Пет урока с професионални инструктори и парти до малките часове в неделя предложиха организаторите, които посрещнаха танцьори от цялата страна. Събитието е срад малкото подобни в България, които акцентират върху автентичния кубински стил салса.

Специалният гост Юсниел Брюнет, Мигел Родригес от “Salsa con Miguel” - София, Илиян Божанов от “Salsa de Cuba” – Пловдив и домакините Станислав Иванов и Ивайла Михайлова показаха своите умения на дансига по време на уроците.

Кубинецът Юсниел Брюнет е завършил в училището по изкуствата в Сиенфуегос (EVA), Куба, при Бени Море, след което продължава образованието си в училището на Самуел Фихо в Санта Клара и във Висшето училище по изкуствата в Хавана. Участва в конгреси и фестивали в целия свят. Като професионалист е участвал в музикални видеоклипове на  Pupy, Manolito Simonet и др. От 2014г. живее в Марсилия, Франция. През януари 2017г. стана първи на регионалния салса шампионат на Франция.

Във Велико Търново той показа как се танцува колумбийска румба и тимба. За всички участници в партито вечерта той показа и собствена хореография. Със свой танц в шоу-програмата участваха и гостите от клуб “Amigos“ – Русе.

“Barrio Cubano” е част от Месеца на испаноезичните държави във Велико Търново, който за поредна година включва събития, посветени на испаноезичната култура и българо-испанските взаимоотношения през месец май във Велико Търново. Организатори на събитието са Институт Сервантес, съвместно със сдружение "VT EVENTS” / "ТАМ" – пространство за култура и социални инициативи и PR агенция „Властелини“.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)