Благотворителен спектакъл във Велико Търново подкрепя двойки с репродуктивни проблеми

Велико Търново Лайф

30-05-2017, 12:35

Снимка:

архив, МОБАЛ

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Тази вечер в 18,30 ч. във Велико Търново ще бъде представен благотворителният спектакъл „Йерма”. Постановката на артистите от Университетския театър към Нов български университет ще бъде на сцената на читалище „Искра”. Средствата, събрани от продажбата на покани и билети, ще бъдат дарени изцяло на фондацията „Искам бебе” и в частност - на двойка от Велико Търново с репродуктивни проблеми.

Спектакълът е част от националното турне в подкрепа на ин-витро процедурите, организирано от фондацията и Университетския театър. Артистите от представлението играят абсолютно безвъзмездно. Преди Велико Търново благотворителната кауза обхвана София, Бургас. Пловдив, Смолян и Дупница.

„Йерма” от Федерико Гарсия Лорка е драматичен разказ, отвеждащ в началото а миналия век, когато родителите все още имат последната дума за кого да се венчаят децата им. Йерма е омъжена по волята на баща си, но приема покорно бремето да прекара живота си с мъж, когото не обича, в името на това детето й да осъществи нейните копнежи и неизживени дни. Несподелената любов и невъзможността да има дългоочакваната рожба предизвикват героинята да се изправи пред собствените си кошмари и съмнения, хиперболизирани до застрашителни размери и водещи до необратими действия.

Режисьор на постановката е младият Николай Младенов, а в главните роли са Стойка Стефанова, Филип Гуляшки и Симеон Гълъбов.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов