Авторката на една от най-популярните книги на пазара гостува в старата столица

Велико Търново Лайф

30-05-2017, 19:26

Снимка:

Община В. Търново

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Кметът на Велико Търново Даниел Панов се срещна с Юлияна Антонова-Мурата, авторка на една от най-популярните и търсени книги на родния пазар – „Моши моши, Япония”. Юлияна Антонова – Мурата гостува в старопрестолния град, а сборникът с разкази от Япония бе представен пред читателите във вторник вечер, в конферентната зала на хотел „Премиер”.

Като културно аташе в Токио преди години и като дългогодишен дипломат Юлияна Антонова- Мурата днес не спира да работи за популяризиране на културата и на България, и на Япония. Заедно с Даниел Панов двамата обсъдиха възможността за установяване на партньорски отношения между Велико Търново и японски град със сходен профил – културен, образователен, икономически и туристически център с богато културно-историческо наследство.

Книгата „Моши моши, Япония” се радва на много голям интерес, а Велико Търново е част от националната обиколка на авторката, включваща десетки срещи с читателите. Разказите на Юлияна Антонова–Мурата пресъздават по лек и непринуден начин живота в страната на изгряващото слънце и описват разнообразни случки и хора. 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)