За първи път Горна Оряховица ще домакинства Държавно първенство по бокс за юноши

Спорт

31-05-2017, 08:41

Снимка:

организатори

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

До момента участие са заявили състезатели от над 35 клуба в страната

За първи път Горна Оряховица ще бъде домакин на Държавно лично отборно първенство по бокс за юноши-момчета на 15 и 16 г. То ще се проведе от 21 до 25 юни в Спортна зала „Никола Петров”. Първенството се организира от Боксов клуб „Локомотив” и Българската федерация по бокс със съдействието на Община Горна Оряховица. Състезанието е включено в спортния календар на БФБ. До момента участие са заявили състезатели от над 35 клуба в страната. БК „Локомотив” ще бъде представен от Давид Добрев (70 кг.), Георги Миновски (57 кг.), Асен Асенов (75 кг.) и Деян Китов (66 кг.). момчетата се подготвят под ръководството на старши треньора Свилен Русинов. И четиримата състезатели са бронзови медалисти от предходни състезания за юноши, а Георги има и сребро от Държавното ученическо първенство за 2016 г. Очакванията от момчетата са да подобрят своето най-добро класиране и да се борят за шампионската титла в своите категории.

В първите три дни на състезанието ще бъдат елиминациите, от които в общо 15 теглови категории ще се излъчат по 4 полуфиналисти във всяка категория. Срещите ще започват в 16.00 ч. Полуфиналът ще бъде на 24 юни от 15.00 ч., а финалът на 25 юни от 10.00 ч.

Състезанието ще се излъчва на живо по канал в You Tube, линк за стрийма ще има във Фейсбук страницата на боксов клуб „Локомотив”.

Само за две години под ръководството на един от най-титулуваните български боксьори – Свилен Русинов, горнооряховският клуб се наложи като един от най-прогресиращите центрове, а младите състезатели на „Локомотив” вече печелят медали от всяко свое състезание.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов