Започна футболният турнир за купата на кмета на Свищов

Спорт

01-06-2017, 13:08

Снимка:

община Свищов

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Срещите ще се играят през целия ден на стадион „Академик”

За втора поредна година на 1 юни – Международния ден на детето в Свищов се организира футболен турнир за Купата на кмета. Тази година общо 11 отбора се записаха за участие, разделени в две възрастови групи – Футбол 9 и Футбол 7.
В групата на Футбол 9 попадат децата, родени 2005/2006 година.Участниците в този поток са „Гигант” (Белене), „Янтра” (Полски Тръмбеш), „Академик” (Свищов), „Изгрев-93” (с. Царевец) и „Павликени” от едноименния град. Мачовете започнаха рано сутринта и регламента предвижда отборите да играят на принципа всеки срещу всеки.
В другата възрастова група Футбол 7 (деца, родени 2007/2008 г.) отборите са разделени в два потока. В група „А” са тимовете на „Академик”, „Локомотив” (Горна Оряховица) и „Павликени”, а в група „Б” жребият изпрати „Етър” (Велико Търново), Локомотив” (Дряново) и „Изгрев-93”. Победителите от всяка група ще спорят за първото място в турнира, вторите в групите ще играят за разпределение на 3-4 място, а последните в групите – за 5-6 място.
Сред най-интересните участници в състезанието е 10-годишната Ния Дулева, която играе редом до момчетата от „Гигант” (Белене).
Кметът на Свищов Генчо Генчев откри тържествено турнира. Той пожела успех на всички участници като подчерта, че основното мото на надпреварата е „Здрав дух в здраво тяло”. Присъстваха още председателят на Общински съвет – Свищов д-р Кристиян Кирилов, зам.-кметът Борислав Замфиров, много родители и деца.
Срещите от турнира за Купата на кмета ще се провеждат на стадион „Академик” през целия ден, а тържественото награждаване ще бъде малко след 16 часа.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов