На връх Околчица великотърновски младежи и Цветан Цветанов почетоха паметта на Ботев

Мисия

02-06-2017, 17:00

Снимка:

ПП ГЕРБ

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Ръководители от клуб „Незабравка“ удостоиха Цветан Цветанов със свой специален приз „Родолюбец“

За 11-та година председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов се включи в традиционния поход “По стъпките на Ботевата чета“ до връх Околчица. Походът тръгна тази сутрин от врачанското село Паволче, а сред многобройните походници бяха и повече от 70 великотърновски младежи. Заедно с Цветанов те изкачиха историческия връх, където почетоха паметта и изключителния подвиг на Ботев и всички български герои.

Още преди групата да потегли от В. Търново, младежите и техните ръководители от туристически клуб „Незабравка“ удостоиха Цветан Цветанов със свой специален приз „Родолюбец“. За трети пореден път възпитаници на 8 училища в старата столица се впуснаха по стъпките на Ботев, благодарение на личната финансова подкрепа на Цветанов. От 27 май до 2 юни те извървяха 120 километровия маршрут на безсмъртието от Козлодуйския бряг до лобното място на героя.

"Христо Ботев е истински родолюбец, отдал живота си за България и отечеството, заедно със своите съратници", заяви Цветанов. По думите му, всяка следваща година все повече млади хора и семейства се включват в инициативата. Цветан Цветанов подчерта, че именно по този начин се съхранява българщината. "Ние помним и предаваме историята на следващите поколения. Въпреки опитите за разделение, които се внушават, ние сме длъжни да съхраним българския дух. Родолюбието трябва да бъде част от живота на всеки от нас", каза още Цветан Цветанов.

 

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)