„Академик” Свищов и „Етър” триумфираха с купата на кмета Генчев

Спорт

02-06-2017, 12:49

Снимка:

община Свищов

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

За втора поредна година в Свищов се проведе футболния турнир

Тази година в проявата се включиха 11 отбора, разделени според възрастта си в два потока – Футбол 7 и Футбол 9.
При по-малките деца от Футбол 7 с шампионската купа триумфира „Етър” (Велико Търново). На второ място е свищовският „Академик”, трети са футболистите на „Локомотив” (Горна Оряховица), а четвърти – „Локомотив” (Дряново). На пето място се класираха децата от „Изгрев-93” (с. Царевец), а шести са футболистите на „Павликени”.
Голмайстор в това подразделение стана Марин Господинов от „Локомотив” (Горна Оряховица) с 3 попадения. За най-добър вратар бе определен Раян Стефанов от „Локомотив” (Дряново), за най-добър защитник – Теодор Райков от „Етър” (Велико Търново), а за най-полезен състезател – Виктор Иванов от „Академик”.
При децата от Футбол 9 шампиони станаха футболистите на „Академик” (Свищов). На финала те победиха „Изгрев-93” (Царевец), които останаха със сребърните медали. На трето място са футболистите от „Янтра” (Полски Тръмбеш), четвърти – „Павликени”, а пети останаха децата от „Гигант” (Белене).
Статуетка за „Голмайстор на турнира” получи Божидар Матеев от „Академик”, който се разписа с 8 точни попадения. Радослав Георгиев от „Изгрев-93” бе определен за най-добър защитник, Евгени Дочев от „Академик” – най-добър вратар, а за най-полезен състезател бе избран Асан Асанов от „Янтра” (Полски Тръмбеш).
Отличията връчиха кметът на общината Генчо Генчев, председателят на Общинския съвет д-р Кристиян Кирилов и зам.-кметът Борислав Замфиров.
Кметът благодари на всички участници в турнира, както и на спонсорите, които са помогнали за осъществяването му, и пожела на всички участници да бъдат отново в Свищов догодина, в третото издание на турнира.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)