Държавното първенство по лека атлетика в Търново излъчи първите шампиони

Спорт

03-06-2017, 05:53

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Старата столица посреща най-добрите ни лекоатлети

От вчера /2 юни/ В. Търново посреща повече от 1200 състезатели, треньори, арбитри и технически лица в държавното първенство по лека атлетика за мъже и жени, и за момичета и момчета до 16 години. Голямата спортна надпревара ще до 4 юни. Новата лекоатлетическа писта в спортен комплекс „Ивайло” ще използват най-добрите родни лекоатети.

В първия ден на важния турнир бяха излъчени и първите шампиони – в дисциплината овчарски скок. Ванеса Димитрова от „Тракия 96“ - Пловдив и Йова Петрова от „Дунав“ - Русе разделиха първото място на овчарския скок. И двете момичета скочиха от първите си опити 2.50 м и заедно се качиха на най-голямото стъпало на почетната стълбичка.

На трето място във Велико Търново се класира Гергана Чаушева от „Тракия 96“, която скочи 2.40 м, информира шефът на общинското предприятие „Спортни имоти“ Петко Павлов.

От днес на пистата излизат и мъжете и жените. Първи старт за годината в старопрестолния град ще направи Спортист №1 на България за 2015 г. Габриела Петрова. Тя е записана за участие и в коронната си дисциплина троен скок, но и в скока на дължина. Голяма част от най-елитните ни състезатели също ще излязат на стадион „Ивайло”, като Радослава Мавродиева, Денис Димитров, Митко Ценов, Тихомир Иванов, Георги Иванов, Румен Димитров, Момчил Караилиев.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов