Започна Международния конкурс за изпълнители на популярна песен „Нова музика”

Животът

04-06-2017, 14:08

Снимка:

Община Г. Оряховица

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Певци от 6 държави ще мерят сили в Горна Оряховица

Над 80 певци от 6 държави ще премерят сили в ХII издание на Международния конкурс за изпълнители на популярна песен „Нова музика”, чийто домакин от 2 до 4 юни е Горна Оряховица. Конкурсът започна тази вечер на сцената на НЧ „Напредък – 1869”. В надпреварата ще вземат участие изпълнители от Румъния, Турция, Косово, Македония, Украйна и България.

Конкурсът бе открито от заместник-кметът Йорданка Кушева, която поздрави всички участници и гости. Заместник-кметът засвидетелства специално внимание на творческия директор на конкурса Аделина Колева, както и на журито, което ще оценява изпълненията на участниците. Негов председател отново е Маргарита Хранова, а другите оценяващи са Мими Иванова, Мая Райкова от БНР, Шеки Ходжа от Косово, Валентин Монтеян и Джордже от Румъния. Самата журитетна комисия бе представена от домакина Атанас Петров – председател на НЧ „Напредък - 1869”. Преди това една от най-малките възпитанички на горнооряховската школа Поли Илиева и балет „Калина” дадоха тон за музикалния празник.
Миналогодишната победителка Аделина Радева, която бе прецедент в конкурса и само на 9 години успя да грабне Гран при, подгря очакванията за също толкова добри изпълнения и тази година.
Конкурсът е в две категории – индивидуални изпълнения в четири възрастови групи и вокални формации в две възрастови групи. Първи пред журито се представиха най-малките индивидуални изпълнители. Конкурсната програма откри Грациела от Царски извор. Утре ще се определят победителите в първите две възрастови групи. Обявяването на носителя на Гран при и Гала концертът са в неделя от 16.00 часа.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов