Великотърновско участие в концерта „Да спасим Мадарския конник“ в зала „Арена Армеец“

Животът

05-06-2017, 08:38

Снимка:

студио Румина

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Ванеса Илиева и Лилия Ангеличева от студио „Румина“ - беквокалистки на Силвия Кацарова в грандиозното благотворително събитие

Възпитаничките на студио „Румина“ - В. Търново Ванеса Илиева и Лилия Ангеличева бяха сред звездните участници в грандиозния Благотворителен концерт „Да спасим Мадарския конник“ , проведен в зала „Арена Армеец“ в София.  Поканата дойде лично от голямата Силвия Кацарова, която пожела да има младо попълнение сред беквокалистките си. Така, редом до Рени Зарева, застанаха и двете болярки Лили и Ванеса. Групата на Силвия Кацарова на сцената включваше и още едно познато име в музикалния бранш – китариста Ники Томов от легендарната „LZ“.

„Изпяхме две емблематични песни от репертоара на Силвия Кацарова – „Обещай ми любов“ и „Големият кораб минава“. С нас пееше цялата зала, а това изживяване е просто неописуемо. Безкрайно сме благодарни на голямата Силвия Кацарова за поканата и възможността да бъдем на една сцена с нея и да пеем за една толкова значима кауза!“ – споделиха след концерта развълнуваните Лили (14 г.) и Ванеса (23 г.).

Събитието бе кулминацията на дългосрочната кампания на BILLA „Ние обичаме България“. Инициативата цели осигуряване на финансова помощ за реставрацията и поддръжката на значими паметници на културата, част от 100-те национални туристически обекта на България.

Концертът в зала „Арена Армеец“ събра близо 12 000 души. Средствата от него ще бъдат предоставени за облагородаване на Националния историко-археологически резерват „Мадара", където се намира Мадарският конник, и за превръщането на района в атрактивна туристическа дестинация.

Грандиозният спектакъл бе открит от изпълнение на 100-те каба гайди, които навлязоха от различни пътеки в залата и се събраха на голямата сцена. Веднага след тях водещите Деси Стоянова и Сашо Кадийски от bTV „обещаха много любов“ през цялата вечер и поканиха на сцената Силвия Кацарова.  Звездното присъствие допълниха момчетата от D2, Орлин Павлов,  порасналото момче, което още говори с морето – Панайот Панайотов, Теди Кацарова, бялата роза на родния фолк Славка Калчева, гласовитата Десислава, Преслава и нейната сестра Ивелина Колева, любимецът на млада България – 100 кила, фантастичните танцьори на ансамбъл „Българе“. Спектакълът беше закрит с космическото изпълнение на Валя Балканска и гайдаря Петър Янев на „Излел е Дельо хайдутин", което изправи цялата зала на крака.

„Горда съм, че таланти на студио „Румина“ пяха на сцената на зала „Арена Армеец“ и то на такъв голям и значим концерт. Поздравленията са за Ванеса и Лили, но благодарностите са към Силвия Кацарова. С нея ни свързва едно голяма приятелство – човешко и творческо. Като председател на международното жури на конкурса „Сребърна Янтра“, Силвия многократно е имала възможност да чуе нашите момичета и да оцени техния талант. Тази покана беше признание и чест за нас, а както вече говорихме, предстоят още много приятни изненади в близко бъдеще“ – сподели Румяна Начева - ръководител на студио „Румина“ при Военен клуб В. Търново.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)