Ученици от с.Върбовка засадиха дървета по пътя към Античния керамичен център

Велико Търново Лайф

05-06-2017, 11:11

Снимка:

община Павликени

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Децата участваха в инициативата „Аз създадох зелен живот“

Учениците от ОУ "Филип Тотю", с.Върбовка, засадиха 50 липи край обновения път за Античния керамичен център до Павликени. Те участваха в инициативата „Аз създадох зелен живот“ и по този начин получиха знания по опазване на културното наследство. 

Ученици от IV до VIII клас от училището участваха и в уроци по грънчарство, проведени от професионалния грънчар Анна Спасова.

И двете, обучението по грънчарство и засаждането на дръвчета, са осъществени във връзка с изпълнението на проект "Античен керамичен център - Павликени, популяризация и модернизация", осъществен от Община Павликени в партньорство с Исторически музей-Павликени по Програма БГ08 "Културно наследство и съвременни изкуства", Мярка 1 "Реставриране, обновяване и опазване на културното наследство", финансиран от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014.

За своето участие учениците получиха удостоверения, връчени лично от кмета на Община Павликени инж.Емануил Манолов. Церемонията се проведе в двора на училището на 1 юни пред множество деца и родители.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов