Гимназията по туризъм с награда от национален конкурс

Мисия

06-06-2017, 08:55

Снимка:

ПГТ

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Училището печели финансиране за втора поредна година

В София по време на годишното събрание на Националния Доверителен Екофонд бяха връчени националните награди за природозащита на името на Мими Праматарова, която е първият директор на Националния парк „Рила“.

За втора поредна година Професионалната гимназия по туризъм „Д-р Васил Берон“ спечели финансиране за реализиране на проектното си предложение „Екологичен остров“. През есента в най-голямата професионална гимназия във Великотърновска област ще се проведе креативен лагер, в който ще участват екипи от ученици и учители от десет училища във Великотърновска област.

В деня на креативния лагер първо ще има теоретичен панел. Учениците ще се запознаят с видовете застрашени и уязвими лечебни растения във Великотърновска област и възможности за възстановяването им в природата, а учителите ще разработват идея за урок, свързан с екологичното образование. В изследователския панел учители и ученици ще засеят семена на застрашени видове лечебни растения, за които ще се грижат в училищата си. Всеки месец екипите ще споделят снимки, за да споделят етапите на развитието на лечебните растения.

Изпълнението на екологичните проекти в Гимназията по туризъм са  традиция - „Класна стая – назаем  от природата“; „Търновските височини – нашата природна съкровищница“ и „Уча се да уча“.

„За нас остава да пазим. Да търсим и нови възможности за съхраняване на природата. Можем го, щом съм тук.“ – това бяха думите на благодарност към журиращите на Мариела Иванова, ученичка от XIа клас, специалност „Организация на хотелиерството“ и Габриела Генова, ученичка от Хв клас, специалност „Организация на туризма и свободното време“.

Учителите, разработили проекта са Албена Иванова – старши учител по биология и здравно образование и инж. Славка Проданова – учител по икономически предмети.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)