Неправителствена организация представи мобилно приложение в помощ на хора с увреждания

Мисия

06-06-2017, 18:09

Снимка:

община Велико Търново

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Община Велико Търново е сред водещите администрации в България по предоставяни услуги по дигитален път

Неправителствената организация „Заслушай се” представи мобилно приложение в помощ на хора с увреждания, която улеснява достъпа им до услугите, предлагани от администрациите. Секретарят на Община Велико Търново Мина Илиева, заместник-кметовете Снежана Данева-Иванова и проф. Георги Камрашев, директори на общински дирекции и експерти се запознаха с функциите на иновативния софтуер.

С помощта на таблет и чрез приложението хората със слухови и говорни увреждания могат на момента да се свържат с преводач, който в реално време ще насочи както тях, така и съответните служители от администрацията към желаната административна услуга. Конферентната връзка би оптимизирана значително времето за обслужване на граждани, стана ясно по време на представянето.

Община Велико Търново е сред водещите администрации в България по предоставяни услуги по дигитален път и непрекъснато се стреми да повишава качеството в обслужването на физически и юридически лица, поясни секретарят Мина Илиева. Предстои обсъждане на реалните ползи от интеграцията на приложението и внедряването му в центъра за услуги на гражданите, намиращ се в сградата на Общината. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов