Виртуозен китарист с концерт на GuitArt Festival Велико Търново

Мисия

07-06-2017, 08:00

Снимка:

организатори

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Посетителите ще се насладят на емоционалните изпълнения на Дейв Гудман

Световноизвестният Дейв Гудман, който пристига специално за GuitArt Велико Търново е инстинско музикално откритие. Този виртуозен канадски китарист е майстор на множество китарни техники и похвати като: акустичен „fingerstyle Blues”, слайд китара, рок, джаз, фюжън и ирландско-келтска китара.

В ранните години на кариерата си работи като сешън китарист, на турнета с различни музиканти от рок и блус сцената на Америка и Канада, записвайки парчерта за лейбъли и става едно от постоянните имена на блус сцената в Северна Калифорния.

Покорявайки нови музикални хоризонти Дейв сменя електрическата китара с акустична, и се мести да живее в Бремен, Германия.  Там той издава солови албуми към лейбълите Cross Cut Records и след това Acoustic Music Records. Гудман има шест солови албума, който изобразяват неговият майсторски „fingerstyle” стил и дават поле за изява на неговия кадифен глас и невероятни композиторски способности.  Песните на Дейв са винаги интимни, емоционални и са базирани на реални случки от живота на музиканта.

От 2004та година Дейв Гудман е музикант на Yamaha, японската компания която произвежда едни от най-качествените китари на пазара и като част от техния артистичен екип прави соло турнета из целия свят. Дейв е и редактор на образувателния блус модел на немското списани Acoustic Player.

В  рамките на GuitArt Fest Велико Търново,  Дейв Гудман ще направи рецитал и ще проведе музикално ателие за всички почитатели на китарата.

Концертът на Гудман е на 10-ти юни (събота) от 19:00 часа в Лапидариум, а музикалното ателие ще е на 11-ти юни (неделя) от 11:30 в изложбени зали „Рафаел Михайлов. Ателиета на канадецът предизвикват интерес в цял свят.

GuitArt Festival се провежда със съдействието на програма „Изкуство и култура” на Община Велико Търново.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов