Даниел Панов получи приз за цялостен принос в борбата с трафика на хора

Велико Търново Лайф

07-06-2017, 16:41

Снимка:

Община В. Търново

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Кметът на Велико Търново Даниел Панов получи приз за цялостен принос в борбата с трафика на хора. Отличието бе обявено от представителите на Международната организация по миграция, които са във Велико Търново във връзка с националния обучителен семинар за идентификацията и превенцията на престъплението. Със същия приз бе наградена и Благовеста Факирова – почетен гражданин на Велико Търново и изпълнителен директор на дарителско сдружение „Св. Иван Рилски”.

Тридневният форум събра във Велико Търново експерти от цяла България, както и представители на международната организация. Като пример за модел бе представена политиката на Община Велико Търново относно работата с децата и младите хора, особено в младежките центрове в населените места. Заниманията с учениците и подрастващите включват запознаване с рисковете, благодарение на което те се учат да пазят себе си и своите приятели и познати.

Експертите от Община Велико Търново запознаха аудиторията и с проекта „Отвори очи, има кой да ти помогне”, който старопрестолният град и България представиха и пред Европейската комисия за борба с трафика на деца през2014 г. Мерките получиха много висока оценка.

„Обучението по разпознаване на кризисни ситуации и справянето с тях е особено важна част от превенцията срещу проблемите, свързани с трафика на хора”, подчерта заместник-кметът Ганчо Карабаджаков, който откри обучителния семинар. Сред темите на форума са установяването на жертви на трафика на хора, насочването на пострадалите към специализирана помощ и подкрепа, както и превенция на престъплението.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)