Заловиха мъжа, клал жена при брутален опит за изнасилване във Велико Търново

Крими

08-06-2017, 10:48

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Г.Д. е на 23 г. с 45 криминалистически регистрации, първото си престъпление извършил на 10 г.

Великотърновската полиция залови мъжа, направил брутален опит за изнасилване в търновския квартал „Зона В”, като накълца жертвата си с нож. Това е 23-годишният Г.Д. от с. Бистренци, община Бяла, съобщи на нарочен брифинг днес директорът на Областната дирекция на МВР в Старата столица ст. комисар Димитър Машов.

На 1 юни в 00,33 ч. на тел. 112 сигнализира момиче, което съобщава, че на ул. „Димитър Рашев” се намира жена с порезни рани на шията. Пристигналите екипи на полицията и спешна помощ откриват 54-годишна търновка, която, прибирайки се от работа, била нападната в гръб от мъж, опитал да я изнасили. В завързалата се борба извергът ударил жената с твърд предмет в главата, а с нож я наранил по лицето и шията. След това започнал да я влачи към близка местност, но фаровете на случайно преминаващ автомобил осуетили намеренията му и той изчезнал. Жертвата се свестила и се добрала до входа си, където я открило и момичето, подало сигнала.

По време на оперативно-издирвателните мероприятия полицията провежда многобройни разговори с работещи в близките магазини и заведения, както и със съседи на пострадалата. Вчера около полунощ извършителят бил заловен, като е направил пред криминалистите пълни самопризнания. Открити са и множество доказателства за извършеното от него престъпление. Оказало се, че преди да опита да изнасили жената, рецидивистът крал кабели, затова бил въоръжен и с нож. След това стабилно се почерпил и спонтанно решил да нападне. Тепърва полицията ще установява има ли задържаният съпричастност и към други престъпления на територията на Областната дирекция.

Г.Д. е на 23 години, но има солидно криминално досие зад гърба си с 45 регистрации и множество осъждания. Първото си престъпление извършил на 10-годишна възраст. От затвора излязъл преди 10 месеца, а от месец май дошъл във Велико Търново и започнал работа в цех за хавлии. Мъжът е от многодетно семейство, но не е от ромски произход, каза ст. комисар Машов. До сега основно е извършвал кражби, като за подобни престъпления в момента в затвора е един от братята му.

Повдигнато му е обвинение за опит за изнасилване в условията на опасен рецидив, подчерта прокурор Тихомир Шабов. Мъжът е с мярка „задържане за 72 часа”, като днес от съда ще бъде поискана постоянна мярка „задържане под стража”. Прокурорът благодари на разследващите за свършената работа, като подчерта, че това е първият подобен случай в областта, като се е действало при изключително тежка и неясна обстановка.

Жертвата на рецидивиста е изписана вече от болницата и се възстановява, каза ст. комисар Димитър Машов.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов