Велико Търново и Габрово домакинстват надпревара за купата на Световната федерация по хандбал - velikotarnovo.utre.bg

Велико Търново и Габрово домакинстват надпревара за купата на Световната федерация по хандбал

08 юни 2017, 12:41 | Мария Христова
  • Снимка:
    velikotarnovo.utre

В Старата столица пристигат представители на 56 държави

Велико Търново и Габрово ще домакинстват на състезанията за купата на Световната федерация по волейбол. Мачовете ще започнат в Габрово на 12-ти юни и ще се пренесат във Велико Търново на 16-ти, съобщи в Старата столица Росица Бакърджиева, президент на Българската федерация по хандбал.
Надпреварата е създадена преди няколко години от Световната федерация. В нея участват 16 отбора от различни държави. „Домакинството, за което ние сериозно се борихме, е преди всичко е възможност да популяризираме нашия спорт и да покажем нивото, което сме успели да съхраним, въпреки икономическите условия. Гласуването на домакинство на това първенство в градовете Габрово и Велико Търново се дължи на една стара слава и едно старо приятелство между нашите градове. Ние сме основни центрове , преди всичко в женското направление и през последните години страната ни успешно беше домакин на редица прояви“, каза още Росица Бакърджиева.
В двата града не просто ще пристигнат 16 отбора, но и ще се проведат „битки за доказване пред целия свят, че хандбалът е жив“. Успоредно с  играчите, в двете населени места ще има представители и на 56 държави от целия свят. Това ще са съдии, делегати и ръководни кадри на Световната федерация по хандбал.
Зам.-кметът на Велико Търново Снежана Данева – Иванова приветства организаторите и им благодари за спечеленото домакинство. „Ние сме направили доста неща, които да доведат до успешен финал цялото домакинство.  Предоставили сме Спорната зала, направихме ремонт на съблекалните, закупихме и ново табло за резултатите, за да може да отговаряме на критериите. Това ще бъде една, освен атрактивна емоция за всички любител на спорта, и възможност да представим града в добра светлина на всички гости от целия свят“, обърна се към организаторите зам.-кметът.  
Входът за всички събития, които ще се проведат в Двореца на културата и спорта „Васил Левски” в Старата столица, ще е свободен.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета