Даниел Панов: Над 1140 културни и образователни събития се провеждат ежегодно в старата столица

Животът

09-06-2017, 08:07

Снимка:

архив, Velikotarnovoutre

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Велико Търново е утвърдена туристическа дестинация и поддържа един от най-дългите летни сезони. Това каза пред Радио „Фокус“ кметът на Общината инж. Даниел Панов. Той добави, че Велико Търново провежда ежегодно над 1 140 културни и образователни събития.

„Старата столица предлага и маршрути и обекти, и най-вече културни събития през цялата година. Градът е признат и утвърден лидер в представянето на България като престижна и желана дестинация на културния туризъм и всяка година в нашия град се провежда едно от международните изложения за културен туризъм в Европа. Предстои ни през този сезон да реализираме поредица от атрактивни и много културни събития, които със сигурност имат принос за устойчивия ръст на туризма през последните пет години“, обясни по "Фокус" кметът.
Инж. Даниел Панов отбеляза, че Велико Търново е предпочитан град и еталон за добър живот не само през летните месеци, но и за постоянно пребиваване. По думите му доказателство за това са многобройните младежи, които избират да учат и да се развиват именно тук. Кметът обърна внимание и на това, че градът предлага възможности за старт на кариерата, за което свидетелстват новостартиращите компании в областта на високите технологии.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов