Горнооряховски учители гостуваха в Германия по проект на програма „Еразъм +“

Животът

09-06-2017, 08:51

Снимка:

Община Г. Оряховица

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Преди дни се проведе трета среща на партньорите по проект “The innovative European fusion of „Information, Communication and Technology“ and „Green Energy“ на програма „Еразъм +“, в град Оберндорф, Германия, с домакин училище „BOS”.

Учители от СУ „Георги Измирлиев” работят с партньори от пет европейските държави – Германия, Франция, Швеция, Испания и Белгия. Продължителността на проекта е 2 години.

Целта е учениците да се запознаят с възможностите за използване на възобновяеми енергийни източници, да проучат какви са настоящите възможности за използването им в държавите, членки на европейския съюз, да посетят различни съоръжения за производство на „зелена“ енергия.

Друга цел  по проекта е свързана с използването на информационните технологии.

На работната среща между партньорите в гр. Обернорф присъстваха Петя Минкова – заместник-директор по учебната дейност и Йорданка Симеонова – главен учител в СУ „Георги Измирлиев“.

Отчете се ползотворността от работните сесии на срещата в България, набелязаха се общи дейности за учители и ученици  по изпълнение на проекта, обсъдена бе предстоящата среща между педагози  и ученици в Швеция през м. октомври 2017г., на която ученици ще обучават учители и ученици в областта на информационните технологии, ще се провеждат дискусии и екперименти по теми, свързани с производство на „зелена енергия”.

На срещата в Германия бе посетен ветрогенераторен парк Schwarzwald, водноелектрическа централа на река Некар в околностите на гр. Зулц, водноектрическа централа “Schluchsee“, построена в началото на ХХ век. Продуктивната седмица е обогатена и с посещението на гр. Ротвайл, Национален парк Шварцвалд и „Daimler museum” в гр. Щутгарт.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов