Свлачище се активизира на пътя от Елена за село Мийковци

Животът

09-06-2017, 16:36

Снимка:

Община Елена

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Вследствие  на обилните валежи през последните дни и преовлажняването на почвата, в следобедните часове на 8 юни 2017 г. (четвъртък) на път VTR 1079 „/III 662/ - Елена - Лазарци - Мийковци”, на около 4 км. от началото на пътя, преди с. Велковци, се е активизирал свлачищен процес. Фронтът на свлачището е около 30 м., а допълнително е компрометиран и около 20 м. пътен участък. Затрупан и непроходим е и път без трайна настилка, водещ към с. Нюшковци, в което няма постоянно живеещо население, но достъпът до него е невъзможен. Разрушеният пътен участък е сигнализиран. В понеделник, 12 юни, предстои заседание на Общинската комисия по безопасност на движението, която ще определи какви трайни ограничения да бъдат въведени. Дотогава се забранява преминаването на товарни автомобили с общо тегло над 2.5 тона през участъка от гр. Елена до с. Лазарци, а всички останали водачи да преминават през участъка с повишено внимание. 
През почивните дни ще бъдат взети мерки за възстановяване на достъпа до с. Нюшковци, както и за допълнително отвеждане на повърхностните води извън засегнатия участък. Община Елена ще търси съдействие за укрепване на пътния участък от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет.
Възможните обходни маршрути в посока с. Мийковци са от гр. Елена по републикански път II-53 за гр. Сливен, отклонение през селата Руховци и Илаков рът до с. Лазарци, както и от гр. Елена по републикански път III-662 за гр. Твърдица, отклонение през с. Буйновци и с. Нешевци до местността „Бърдушка кория“.


Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов