Модерно табло ще мери резултатите на Световното по хандбал

Спорт

10-06-2017, 09:00

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Входът в ДКС е свободен

Часове ни делят от деня в който в старата столица стартира Световния шампионат по хандбал за мъже - 2017 Emerging Nations Championship. “Ние сме направили доста неща, които да доведат до успешен финал самото домакинство”, увери зам.-кметът на Велико Търново Снежана Данева-Иванова. За престижния турнир   Общината   предоставя спортната зала на ДКС “Васил Левски”, чиито съблекални са напълно ремонтирани в навечерието на състезанието. 
Закупено е ново електронно табло, на което ще бъдат изписвани резултатите по време на мачовете. То е съобразено със международните изисквания за провеждане на турнир от подобен ранг, уточни още заместник-кметът. “Това първенство, освен атрактивна емоция за всички любители на този вид спорт, ще бъде и прекрасен начин да представим  на всички гости от цял свят нашия град в една добра светлина”, коментира Данева и пожела успех на състезателите. 
В момента се настройват софтуерните програми на новото табло, уточни президентът на Българската федерация по хандбал Росица Бакърджиева. В момента се работи по фините настройки, Общината е договорила по време на цялото първенство да присъства представител на техническата фирма, който ще следи за неговата изправност от самото начало – до края на проявата. “Тоест гарантирали са, че въпреки, че таблото е ново, ще има човек от самата фирма, като по този начин няма да се допускат непрофесионални моменти”, категорична е Бакърджиева. Тя уточни, че организаторите са поели средствата по ремонта на една от четирите съблекални в спортна зала, с молбата събитието да бъде пуснато със свободен вход, за да може всички фенове, ученици и желаещи от града и околностите да посетят проявата. “Ние участваме финансово в довършителните работи за да можем да се представим на ниво”, допълни президентът на БФХ. “Надяваме се по този начин да се получи една добра атмосфера, искаме да видима залата пълна, защото хората правят събитието. Ако играем пред празна зала – това не е авторитетно нито за спорта ни, нито за града ни”, коментира Бакърджиева.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов