Великотърновка е посланик в кампания срещу рака на гърдата

Велико Търново Лайф

10-06-2017, 14:00

Снимка:

AVON

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Рамо до рамо с посланиците застават Люси Дяковска, Орлин Горанов и Дивна

Димитринка Радославова от Велико Търново е една от 20-те жени посланици на хуманността в кампанията на AVON срещу рака на гърдата. Нейната задача е да популяризира инициативата и да разпространява посланията й и думата „БЛАГОДАРЯ” до повече хора. Рамо до рамо с посланиците на хуманността застават популярни личности като Люси Дяковска, Орлин Горанов и Дивна, чието послание към обществото е за подкрепа на жените, борещи се с коварното заболяване.

Вече 16 години „От любов към живота“ на Avon помага на жените, страдащи от болестта. Символът на кампанията – розовата панделка, е един от най-разпознаваемите и се е превърнал в израз на подкрепа, но и в инструмент за повишаване на информираността по темата. Кампанията набира средства чрез поръчка на розовите благотворителни продукти, печалбата от които Avon традиционно дарява на основния си партньор в България – фондацията „Една от 8“.

Тази година бе създаден и специален сайт – www.thankyou.bg, на който всеки може да научи всичко необходимо за кампанията и да я подкрепи. Също така може да намери и полезни съвети и препоръки за превенция и профилактични самопрегледи.

И тази година основна цел е да се наберат средства за безплатна психологическа, юридическа, информационна и практическа подкрепа, която фондация „Една от 8“ ще предостави директно на засегнатите жени, техните близки и семейства.

В рамките на инициативата предстоят още много активности, сред които интерактивна инсталация и специално Facebook приложение.

Финалът на кампанията и тази година ще бъде благотворително събитие, което ще се проведе в Месеца за борба с рака на гърдата – октомври, и ще бъде организирано в онази част на България, която има най-голям принос в набирането на средства за каузата чрез поръчката на розови продукти. Събитието ще събере на едно място изпълнители, партньори и приятели на „От любов към живота“. За 16 години в рамките на кампанията са дарени близо 1,5 млн. лв. и са направени над 30 000 безплатни профилактични и диагностични прегледи на жени в цялата страна, закупена е апаратура за превенция на рака на гърдата, сред която мобилен мамограф и ехограф, както и ехографска апаратура за 7 болници в страната. По последни данни броят на заболелите българки е над 46 000, а всяка година се регистрират 3800 нови случая. Затова усилията на кампанията са насочени предимно в посока профилактика на българката, защото ракът на гърдата е лечим, ако бъде открит навреме.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов