Областният управител проф. д-р Любомира Попова откри Молловите дни

Мисия

10-06-2017, 11:36

Снимка:

областна администрация

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Във форума в Арбанаси участват здравни експерти, представители на съсловните организации, лекари

Областният управител проф. д-р Любомира Попова откри Молловите дни, които се провеждат днес и утре в Арбанаси и Елена. Инициативата е организирана от регионалната структура на БЛС,  Община Елена и Областна администрация-Велико Търново. Проявите се провеждат за седма година в чест на изтъкнатия български медик д-р Димитър Моллов, който е първият председател на БЛС, създател на първия закон за здравеопазването през 1879 г., съосновател на Александровска болница и БЧК. 
Във форума в Арбанаси участват здравни експерти, представители на съсловните организации, лекари, представители на БЛС.  
Проф. Любомира Попова приветства участниците във форума и ги поздрави за инициативността при организирането на Молловите дни. Тя допълни, че областна администрация  е готова да приеме всяка идея и инициатива от съсловните организации на тема: "Как да задържим българските медици у нас". 
По време на честванията, ще бъде представена книга за живота на д-р Димитър Моллов, в която се описва неговия професионален път и обществената му дейност. Ще бъде обсъдено и решаването на конфликти в лечебните заведения. „Тъканна банка и стволови клетки” е друг акцент от националната лекарска среща. На нейния финал ще се проведе кръгла маса под надслов „Молловите наследници в условията на финансова несигурност и кадрови колапс”. Утре на паметника на д-р Моллов в родното му село Беброво ще бъдат поднесени венци в знак на признателност за делото му. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов