Детска вокална група "Звънчета" участва в конкурса "Нова музика"

Велико Търново Лайф

10-06-2017, 15:42

Снимка:

община Лясковец

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Те спечелиха наградата на фирма „Национал-Т”

Най-малките певци от Лясковец се представиха успешно в престижния певчески форум, организиран от съседна Община Горна Оряховица и местното читалище „Напредък-1869”. Детска вокална група „Звънчета” при лясковското читалище се включи в състоялия се наскоро международен конкурс за изпълнители на популярна песен „Нова музика”. Малките лясковски певци се сдобиха с една от няколкото специални награди, които излъчиха за конкурса фирми-спонсори. Те спечелиха наградата на фирма „Национал-Т” на Ангел Тихинов. Ръководителката на децата Мария Петрова заслужи Диплом за принос в значимостта на конкурса, който й бе връчен от председателя на домакинстващото читалище Атанас Петров.  

Освен наши певчески групи, певци от 6 държави взеха участие в ХII издание на Международния конкурс за изпълнители на популярна песен „Нова музика”, които се изявиха на горнооряховска сцена от 2 до 4 юни. Изпълненията на младите таланти традиционно бяха оценявани от жури с председател Маргарита Хранова и членове Мими Иванова, Мая Райкова - продуцент в БНР, композиторът и аранжьор от Албания Шеки Ходжа, проф. Валентин Мунтеано - композитор от Румъния и Михаел Грол - директор на фестивал в Кил, Германия. Журитетната комисия оценява индивидуалните изпълнители, разпределени в четири възрастови групи - от 6 до 30 години и вокалните формации, разпределени в две възрастови групи. 

Победителка и носител на Гран при тази година е македонката Фиола Ибраими. Гала-концерт на победителите във всички категории и възрастови групи сложи край на тридневния певчески форум.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов