Del Padre закриват GuitArt Festival Велико Търново

Велико Търново Лайф

10-06-2017, 15:33

Снимка:

организатори

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Музикалният стил на групата е повлиян от испаноезичната музика

Българската фюжън формация Del Padre ще закрият първото издание на GuitArt Festival Велико Търново. Официалното събитие ще бъде на 11 юни, от 20:30ч. на сцена „Арт лято” ( паметник Асеневци). Музикантите от Del Padre отново ще зарадват феновете на хубавата и гореща музика.

Музикалният стил на групата е повлиян от испаноезичната музика – испанско традиционно фламенко, музика от Куба и Латинска Америка, както и от фолклорни и етно елементи от цял свят.

През 2012-та Del Padre продуцират и издават своя дебютен албум, със заглавие "Руби. В записите участват музиканти от различни точки на света – Колумбия, Коста Рика, Кипър, Куба, Сърбия, Испания, Полша, Австрия, Германия, Италия, Словения и България. 

Важен тласък на Del Padre за утвърждаването на уникалният им почерк в смесването на фламенко ритми с български фолклорни мотиви дава Нешка Робева, която възлага на групата музикалния аранжимент на спектакъла „Кармен от Факултето“.

Миналата година представиха пред българската публика ново парче и видео към него с участието на Поли Генова. Песента е част от предстоящия албум на бандата, който феновете им очакват с нетърпение.

GuitArt Festival се провежда със съдействието на програма „Изкуство и култура” на Община Велико Търново.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов