Поредна кампания за събиране на опасни битови отпадъци организира Община Велико Търново

Мисия

12-06-2017, 06:00

Снимка:

Община В. Търново

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Поредна кампания за събиране на опасни битови отпадъци от домакинства организира Община Велико Търново. Местните жители ще могат да се отърват от лекарства с изтекъл срок на годност, замърсени опаковки, живачни термометри, флуорисцентни тръби, химикали, пестициди, масла и лепила; излязло от употреба електрическо и електронно оборудване; негодни за употреба батерии и акумулатори; излезли от употреба гуми.

Отпадъците ще бъдат събирани в два мобилни пункта на 15 и 16 юни от 10,00 до 16,00 ч. на 15 юни, четвъртък пунктът ще е разположен на паркинг на ул. „Стоян Михайловски“, квартал „Картала“. На следващия ден - на паркинга на ул. “Симеон Велики“, срещу МОЛ Велико Търново.

Община Велико Търново апелира към гражданите да покажем отново високото ниво на своята екологична култура и отговорност, и да предадем в мобилните пунктове наличните в домовете ни опасни битови отпадъци. По този начин за пореден път ще способстваме за опазване градската и околна среда и заедно ще я направим още по-приятна и безопасна, както за нас, така и за многобройните ни гости.За информация :тел. 062/619 502, 062/619 552, Отдел „Околна среда.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов